Hoe voordelig wij zijn:

Pro-deo

Vanaf € 0,-

Door de overheid gesubsidieerde. Bekijk de mogelijkheden →

Eerste gesprek

€ 0,-

Wij nemen de kosten voor onze rekening →

Uurtarief

€ 190,-

Klinkt duur maar is voordelig. Lees hier waarom →

Zonder kleine regeltjes. Dus inclusief BTW en geen onverwachte kantoorkosten achteraf.

Door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand (“Toevoeging” of “Pro deo”)

Onze slogan zegt genoeg: “het recht is er voor iedereen”. Dus niet alleen degene die in staat zijn ons gehanteerde uurtarief te betalen staan wij bij, maar ook degene die beschikken over een kleinere beurs. Wij staan om die reden dan ook mensen bij op basis van door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand (”Pro Deo”). Indien tijdens het oriënterend gesprek blijkt dat je hiervoor in aanmerking komt zal een aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand voor je worden ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien een zogenaamde ‘toevoeging’ wordt verstrekt betaalt de overheid mee aan de kosten voor de advocaat en de procedure. Je dient echter nog wel een ‘eigen bijdrage’ aan de advocaat te betalen. Meer informatie over gefinancierde rechtsbijstand kun je vinden op www.rechtsbijstand.nl.

Eerste gesprek gratis

Het eerste gesprek is in beginsel oriënterend; wij nemen de kosten voor onze rekening zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Tijdens dit eerste gesprek wordt beoordeeld of je een juridisch probleem hebt waar een advocaat je bij kan helpen.

Uurtarief

Advocatenkantoor de Advocatenbus werkt op basis van een standaard sterk concurrerend uurtarief van slechts € 190,– per uur. Het door ons kantoor gehanteerde standaard uurtarief wordt tijdens het eerste gesprek met je besproken. Indien je zaak ook daadwerkelijk wordt ingenomen zal het hiervoor genoemde uurtarief schriftelijk aan je worden bevestigd in de opdrachtbevestiging. Bij inname van het dossier wordt tevens indien mogelijk een begroting gemaakt van de verwachte tijdsbesteding en de mogelijke kosten.

Naast betaalbaar, willen wij de kosten aan rechtsbijstand transparant en inzichtelijk voor je houden. Het uurtarief is inclusief 21% BTW. In tegenstelling tot vele anderen brengen wij géén afzonderlijke kantoorkosten of andere verborgen kosten in rekening bij je.

Overige kosten

Wel wijzen wij je erop dat naast de kosten van werkzaamheden van advocatenkantoor de Advocatenbus in geval van een procedure mogelijk kosten van een in te schakelen deurwaarder of aan te vragen uittreksels worden doorberekend. Daarnaast kan de Rechtbank griffierechten bij je in rekening brengen. Deze kosten en eventuele andere kosten die samenhangen met het voeren van de procedure zullen door ons aan je worden doorberekend. Hoeveel griffierecht je verschuldigd zal zijn aan de Rechtbank kun je vinden op www.rechtspraak.nl. Het voorgaande is ook van toepassing op zaken waar je procedeert op basis van een toevoeging (“pro deo”).

VRAGEN OF GRAAG EEN PERSOONLIJK GESPREK?

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een persoonlijke afspraak!

+31 (0)85 48 48 135 Contact